Az Y generáció tagjai többet költenek kávéra, mint amennyit nyugdíjra tesznek félre

Kategória: Nyugdíj - mi lesz majd? | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS


   Ha van valami, ami közös az Y generációsokban, az az, hogy imádják a kávét. Sőt, nem csak hogy imádják (kicsit talán sznobizmusból is isszák), hanem komolyan veszélyeztetik a világ kávé utánpótlását.

Az Y generáció tagjai többet költenek kávéra, mint amennyit nyugdíjra tesznek félre

 

Ha azt gondolod, lehet valamilyen kapcsolat eme bőséges kávéfogyasztás és az Y generáció közismerten csekély megtakarítási hajlandósága között…a felmérések szerint tökéletesen igazad van!

Egy nemrégiben lezajlott internetes közvélemény-kutatás tanúsága szerint minden második Y generációs többet költ kávéra, mint amennyit megtakarít a nyugdíjas éveire.

A több, mint 1.900 (18-35 év közötti) Y generációs megtakarítási szokásait felmérő kutatás többféle szempontból vizsgálta az adatokat, például nemenként mi a megoszlás.

Eszerint a fiatal hölgyek kimondottan felelőtlenek ebben a tekintetben. Megdöbbentő módon a 18-35 közötti Y generációs nők 44%-a többet költött 2016-ban a reggeli kávéjára, mint amennyit egyáltalán félretett a fizetéséből egy év alatt. Ez az arány éppen 10%-al magasabb, mint hasonló korú férfitársaiknál.Ha figyelembe vesszük, hogy a kávé az egyik legolcsóbb élvezeti cikk, ez már igen sok cappuccinot vagy éppen lattét jelent. Ez nem túl jó hír azon generáció tagjainak, mely nagyon büszke a függetlenségére, mert ez egyben azt is jelenti, hogy csak halogatják az elkerülhetetlen nyugdíj-előtakarékosság megkezdését, melyre mindenképp szükségük lesz, ha valaha is nyugdíjba akarnak menni. Ez, ha jól meggondoljuk, egy teljes generáció esetében jelentősen kitolhatja a valódi nyugdíjba vonulás időpontját (mert ki tudja, addigra mi lesz az állami nyugdíjból...).

Eme félelmet szintén alátámasztotta a felmérés, mely azt találta, hogy az idősebb Y generációsok (24-35 évesek) 41%-a szerint még 65 éves koruk után sem lesznek pénzügyileg elegendően felkészülve a nyugodt nyugdíjas évekre.

Szóval csak azt tudjuk tanácsolni, hogy mindig, amikor kávét vesznek az Y generációsok, jusson eszükbe, hogy legalább a kávé árának felét tegyék félre nyugdíjas éveikre! Számold csak ki, havonta mennyi pénzről beszélünk!

Az Y generáció tagjai többet költenek kávéra, mint amennyit nyugdíjra tesznek félre

Így segíthet nekünk legalább erre emlékezni a világ legolcsóbb pszichoaktív főzete.

Vissza

Címkék :
kávé, Y generáció, cappuccino, függetlenség


Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!
Oszd Meg a Cikket:

Szerző

Kapcsolódó cikkeink :